Se upp för oseriösa försäljare av hjärtstartare!

Planerar du att köpa hjärtstartare se till att verkligen kontrollera att det går att byta ut batterierna när de tagit slut. Jag känner inte till någon hjärtstartare i dag som inte har uppladdningsbara eller utbytbara batterier men det verkar som att det korkat nog ändå finns sådana. Även om jag misstänker att det snarare är försäljare som försöker lura sina kunder. Har hört från ett par stycken som haft hjärtstartare som slutat fungera efter ett par tre år eftersom batteriet tagit slut och när de pratat med sin leverantör har de sagt att det bara är att kasta hjärtstartaren och köpa en ny.. Låter vansinnigt. En hjärtstartare kostar ganska mycket pengar och ska inte bara hålla ett par år.

Ska du köpa hjärtstartare, kontrollera att batterierna går att ersätta. Fråga gärna säljaren en extra gång om du är osäker (eller om du får tag på manualen etc.)

Har du en hjärtstartare och batteriet tagit slut och du får rådet att köpa en ny:

Sök på nätet efter din modell och försök ta reda på om det verkligen stämmer innan du kastar den. Om det är så att det verkligen inte går att byta ut batterierna  hör gärna av dig till mig och berätta vilken hjärtstartare det gäller så jag kan varna för den.

Hjärtstartare är en apparat som blivit allt vanligare på senare år samtidigt är det få som faktiskt har någon erfarenhet av dem. Hjärtstartare är också till för att rädda liv och när man ska köpa in en för första gången är det nog lätt att man kanske inte är så kritisk och läser på utan att man litar på försäljarna och man lägger kanske gärna ut lite extra pengar (det får gärna kosta när det gäller en så pass viktig apparat). Risken är därför stor att oseriösa försäljare av hjärtstartare utnyttjar det här och helt fräckt lurar sina kunder. Känns otroligt tråkigt just för att det är viktigt att det sprids många hjärtstartare.

Risken är stor att t.ex. företag som blivit lurade helt enkelt struntar i att köpa in fler hjärtstartare. Det kan ta flera år innan en hjärtstartare behöver användas och behöver man byta ut den efter 2-3 år samtidigt som den kanske inte behövts är det lätt hänt att man struntar i det för att spara 10 – 20 000 kr.

Fler tips och råd vid köp av hjärtstartare