Uppdatera WordPress

Använder du WordPress, se till att uppdatera den kontinuerligt! Glöm inte tiläggen!

Jag drev en annan WordPressblogg för ca: 4 år sedan som sedan glömdes bort. Fick sedan meddelande av internetleverantören att hemsidan användes för att skicka spam och till intrångsförsök på andra webbplatser. Hemsidan såg fortfarande okej ut men när jag tittade i filsystemet där wordpress är installerat.. Jäklar vad mycket konstiga filer det fanns som inte hörde hemma där.

Hackarna utnyttjar sårbarheter i gamla wordpress-installationer. Det är alltså väldigt viktigt att du uppdaterar WordPress så att du har de senaste och mest säkra versionen.

Uppdatera även tilläggen i WordPress

Tilläggen (pluginsen) måste också uppdateras. Installera inte heller några tillägg som inte verkar ha så många användare. De stora tilläggen som många använder är säkrare eftersom eventuella säkerhetshål upptäcks lättare med flera användare. De som gör tilläggen till WordPress tjänar också pengar på premiumversionerna som användarna betalar för. Det är nödvändigt för dem att hålla tilläggen uppdaterade om de ska tjäna pengar. Mindre använda tillägg där utvecklaren kanske inte tjänar några pengar på blir ofta bortglömda och uppdateras därför inte.

WordPress är bra, men det gäller att ha lite koll på vad man gör.